Начало Рали Ожие и Микелсен отпаднаха с повреди от рали Аржентина

Ожие и Микелсен отпаднаха с повреди от рали Аржентина

38
0

Себастиен Ожие отпадна от битката в рали Аржентина заради технически проблем, който се появи във втората отсечка от надпреварата.

От тима му Фолксваген предположиха, че повредата е свързана с двигателя, но трябваше да проверят автомобила, за да установят дали това е така. Французинът ще се върне утре в надпреварата по Рали 2.

Трудните условия по трасето доведоха до редица инциденти през петъчния ден. В същата втора отсечка от ралито Тиери Нювил (Хюндай) и Андреас Микелсен (Фолксваген) спукаха гуми. В следващия етап Крис Мийк (Ситроен Рейсинг) на свой ред имаше проблем със спукана гума. Дани Сордо остана без серво, което му коства над минута загубено време. Съекипникът му в Хюндай Хейдън Падън пък не успяваше да изброи всички проблеми с колата си, които в крайна сметка доведоха до отпадането му.

Микелсен също не успя да стигне финала на петъчния ден. Той спря окончателно на път за четвъртата отсечка и също ще се върне утре по Рали 2.

От Танак от М-Спорт пък катастрофира и счупи предно ляво колело. Той бе четвърти в генералното класиране след третия етап.

След четвъртата отсечка от рали Аржентина начело е Мийк, следван от Яри-Мати Латвала, Мадс Остберг, Сордо, Елфин Еванс и т.н.