Начало Рали Ожие пред Микелсен в шейкдауна на рали Австралия

Ожие пред Микелсен в шейкдауна на рали Австралия

56
0

Себастиен Ожие бе най-бърз в шейкдауна на рали Австралия, изпреварвайки съотборника си Андреас Микелсен само с десета от секундата. Трети се класира От Танак, чието време бе с 0,7 сек по-слабо от това на норвежеца.

„Шейкдаунът премина бе никакви проблеми”, коментира Ожие. „С Жулиен [Инграсиа] искаме да завършим на подиума в последното рали на Фолксваген, но това далеч няма да е лесно. Стартовата позиция има огромно влияние тук. Но фактът, че това е финалното ни рали, хвърля сянка върху всичко останало. Изкарахме четири фантастични години с тима във WRC. Винаги ще помня това време и ще мисля за него през уикенда.”

Микелсен обясни, че е използвал първото преминаване на шейкдауна, за да свикне с настилката. Той бе доволен от настройките и допълни, че се чувства добре в автомобила си.

„Единственото притеснение е количеството прах, което ни затрудни много живота при първото преминаване. Това със сигурност ще е грижа и през следващите дни”, каза още Андреас.

Четвърти и пети се наредиха пилотите на Хюндай Тиери Нювил и Хейдън Падън, следвани от Яри-Мати Латвала с третото Поло R WRC. Пилотите на М-Спорт Ерик Камий и Мадс Остберг заеха седма и осма позиция, а топ 10 допълниха Дани Сордо с третото i20 WRC и Лоренцо Бертели.

Церемониалният старт на рали Австралия е днес в Кофс Харбър.