Начало Рали Ожие си постави подиум като цел за рали Монте Карло

Ожие си постави подиум като цел за рали Монте Карло

19
0

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа си поставиха за цел качването на подиума в рали Монте Карло, първи кръг от световния рали шампионат за 2017 г. Четирикратните световни шампиони имаха известни проблеми през първия реален ден на надпреварата. От тима обаче отбелязаха, че на екипажа със сигурност ще му отнеме време, докато свикне с новия Форд Фиеста WRC.

Ожие не е карал достатъчно колата и претърпя някои инциденти. В третата отсечка заседна в канавка на 2,5 км след старта, като там загуби 40 секунди. Това го прати осми, но до края на деня Себастиен вече бе втори. Освен това той не се чувстваше съвсем комфортно с някои настройки, които екипът му промени за второто преминаване на дистанциите.

„Беше сложен ден, в който трудностите бяха подсилени от факта, че излизахме първи в отсечките”, обясни Ожие. „Съвсем не беше стартът, на който се надявахме. Но нещата се подобриха по-късно. Все още имаме известна работа, докато се почувстваме напълно удобно в колата, но ще стигнем до там стъпка по стъпка.”

„Отборът ни посрещна изключително топло. Всички се трудят невероятно упорито и виждаме колко много искат да успеят. Ние ще се постараем да постигнем това, като подиум би бил прекрасно начало. Засега ще продължим с настоящото темпо и да видим какво ще донесат следващите отсечки.”

От Танак реши да се съсредоточи върху собственото си представяне. В края на петъка той бе трети и призна, че е останал изненадан от този резултат.

„В тестовете усещането, разбира се, бе прекрасно. Изпитвахме увереност, но човек никога не е сигурен, докато не излезе срещу реални съперници. Планът ни бе тук да намерим добър, постоянен ритъм и точно това сторихме. Поведението на автомобила е почти точно такова, каквото искам и се наслаждаваме на всяка минута от карането. Има още малко работа, докато Фиеста-та е на 100%, но стартът ни бе наистина добър”, обясни естонецът.