Начало Formula 1 News От Макларън определиха деня си на Силвърстоун като продуктивен

От Макларън определиха деня си на Силвърстоун като продуктивен

12
0
Макларън,Щофел Вандоорн

Фернандо Алонсо приключи петъчния ден на пистата Силвърстоун на шеста позиция във втората тренировка. Той бе доволен от баланса на своя Макларън за разлика от съотборника си Щофел Вандоорн.

„Като цяло денят бе продуктивен за нас”, коментира Жил де Феран в началото на първия си уикенд като спортен директор на отбора от Уокинг. „Изпълнихме доста сериозна програма. Двамата ни пилоти бяха с различни настройки в сесиите и проведохме редица експерименти.”

Алонсо също сподели, че петъкът бил положителен.

„Тествахме някои неща, свързани с бъдещото развитие, което означаваше, че жертвахме малко време в първата тренировка. Във втората поведението на автомобила бе добро, но бе доста подобно на това във Франция и Австрия. Представянето и мощността няма как се различават кой знае колко от видяното в предходните седмици, което означава, че утре ни очаква сериозна битка в средата на колоната. Две десети от секундата променят изцяло класирането ти – може или да отпаднеш в Q1, или да се класираш седми. Надявам се да сме по-близо до Q3”, каза още испанецът.

Вандоорн каза от своя страна, че е изненадан от неравностите по пистата, особено като се има предвид, че е преасфалтирана.

„Разделихме работата по настройките между двете коли и работихме по различни неща. Фернандо изглежда вървеше чудесно и е шести, така че се надявам да подобрим автомобила за утре. Понякога правим крачка назад в събота в сравнение с петък, но дано не се случи”, допълни белгиецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter