Начало Рали Остберг и Прокоп ще се състезават във WRC 2017 с частни Форд-ове

Остберг и Прокоп ще се състезават във WRC 2017 с частни Форд-ове

25
0

Мадс Остберг и Мартин Прокоп ще се състезават в световния рали шампионат (WRC) през 2017 г. с частни Форд-ове, подготвени от М-Спорт. Програмата им стартира от втория кръг на първенството – рали Швеция, което ще се състои от 9 до 12 февруари.

Остберг завърши седми в шампионата през 2016 г. Норвежецът бе пилот на М-Спорт, където обаче успяха да привлекат четирикратния световен шампион Себастиен Ожие и предпочетоха От Танак за негов съотборник. Мадс намери вариант да финансира управлявания от семейството му тим Адапта. Освен Монте Карло той ще пропусне и Мексико в началото на март, тъй като тогава очаква съпругата му да роди.

„Мадс вече кара новата Фиеста два пъти, но ще сподели повече подробности преди Швеция”, обясни бащата на пилота Мортен Остберг пред autosport.com. „През последните години видяхме на какво е способен Мадс точно в това рали, така че беше важно да му намерим нова кола. Много се вълнуваме за предстоящата година.”

Остберг ще е съотборник с Мартин Прокоп. Чешкият пилот кара частен Форд от 2012 г. 34-годишният Прокоп спечели Junior WRC през 2009 г., а в момента участва в рали Дакар. Това е втори Дакар за чеха, който през миналата година завърши 14-ти в това състезание.