Начало Рали Ожие и Танак ще са пилотите на М-Спорт за следващия WRC сезон

Ожие и Танак ще са пилотите на М-Спорт за следващия WRC сезон

65
0

Себастиен Ожие и От Танак ще са пилотите на М-Спорт за следващия сезон в световния рали шампионат, съобщиха официално от екипа.

Четирикратният световен шампион тества новия Форд Фиеста WRC миналия месец и остана впечатлен от автомобила. Той и навигаторът му Жулиен Инграсиа успяха да се договорят с Малкълм Уилсън за личните си условия и ще защитават титлата си и догодина.

„През новия сезон ще има много нови неща, но определено нямам търпение за началото му”, коментира Ожие. „Имаме ново поколение рали автомобили и сега – нов отбор. Със сигурност е вълнуващо. Няма много време преди старта на рали Монте Карло, не съм карал кой знае колко Форд Фиеста WRC, но ще сторим всичко по силите си, за да се подготвим. Наясно сме с предизвикателствата и виждам колко много Малкълм и останалата част от тима искат успехи. Странно е как само преди няколко месеца бях на един моторспорт форум и говорех, че би било хубаво да работим заедно един ден. Тогава нямах никаква представа, че този момент ще дойде толкова скоро, но ето, че се случи!”

И вторият екип на М-Спорт ще е нов през 2017 г. Екипът привлече От Танак след страхотното му представяне през 2016-та, когато бе на крачка от първа победа във WRC (в рали Полша). Негов копилот ще е Мартин Ярвеоя. Естонецът бе избран за пилот на изминалия сезон и няма търпение да направи следващата стъпка в кариерата си.

„Сезон 2016 бе страхотен. Натрупахме сериозен опит и смятам, че станах по-силен като пилот”, сподели Танак. „Хубаво бе да наблюдавам как скоростта ни се подобрява през годината и сега нямам търпение за началото на тази нова и вълнуваща ера в ралитата.”

„Проведох много тестове с новата Фиеста WRC и колата е огромна крачка напред. За първи път участвах в разработката на напълно нов автомобил и бе страхотно да се трудя с инженерите. Имам дълга история с М-Спорт. В този тим знаят как да създават конкурентоспособни коли. Потрудихме се заедно и се надяваме резултатът да е наистина специален.”

„Мощността е невероятна. Почти всеки аспект от автомобила е напълно преконструиран. Първоначално смятах, че увеличението на мощността ще ни затрудни, но момчетата се справиха прекрасно. Всичко работи заедно повече от добре и дава невероятен контрол в управлението.”

„Целият тим ще се бори да постигне целите си. Великолепно е, че Себ и Жулиен също ще са в отбора. Те имат огромен опит и смятам, че всички можем да научим много от тях. През изминалата година имахме няколко страхотни битки и съм сигурен, че ще продължим да се борим през 2017 г.”