Начало Рали Очакванията на Крум Дончев за рали България 2009

Очакванията на Крум Дончев за рали България 2009

47
0

Крум Дончев, който през 2008 г. покори най-високия връх в родния автомобилен спорт – рали България, очаква настоящото издание на надпреварата да е по-тежко от предходните. То ще се проведе в периода 17-19 юли.

Преди старта на рали България 2009, четвърти кръг от националния шампионат, Дончев заема лидерската позиция във временното класиране. В предходните три ралита – Траянови врата, Вида и Стари столици той и навигаторът му Петър Йорданов неизменно финишираха на първа позиция. Рали България обаче определено се явява предизвикателство за екипажа.

Същевременно то е кръг и от европейския шампионат, където Дончев и Йорданов заемат втора позиция в таблицата и са амбицирани в домашното си състезание да се представят на ниво. В тази връзка преди началото на надпреварата Крум Дончев сподели:

Наясно съм, че през 2009 г. състезанието ще е по-трудно. Причините са комплексни – по-силна конкуренция, както и частично нови скоростни отсечки. Освен това според настоящата програма сервизите са по-малко на брой от миналата година. Подобно обстоятелство увеличава степента на трудност на ралито, тъй като с 1 комплект гуми трябва да се изминат около 70 състезателни километра. За сравнение в предходното издание бяха 50 км, т.е. сега е нужно да съхраняваме гумите още по-добре.

По време на двудневната надпревара в Боровец екипажите ще изминат 12 скоростни отсечки, които заедно с преходите се равняват на 739,74 км.