Начало Рали Обявиха календара на Hyundai Racing Trophy за новия сезон

Обявиха календара на Hyundai Racing Trophy за новия сезон

48
0

Едномарковият рали шампионат на Hyundai Racing Trophy публикува календара си за новия сезон, който ще бъде трети поред. След много успешните минали 2 години, сега в екипа се надяват на още по-забележителен сезон с повече участващи пилоти и още по-вълнуващи състезания. Подготовката на автомобилите за новия сезон тече на пълни обороти и съвсем скоро ще започнат тестовете на рали автомобила с новата еволюция за 2017 г.

Състезанията ще бъдат общо 6, като отново две ще са извън България. Това ще е първият кръг, който ще бъде в Румъния на рали Брашов на 31 март-1 април, и 5-ия, който ще се състои в Сърбия на 22-24 септември. Миналата година също имаше надпревара в Румъния – рали Сибиу. Последният кръг от сезона трябва да е рали Хеброс, но това още не е сигурно. Останалите 3 кръга ще са рали България, Твърдица-Елена и Сливен. Пълният календар можете да видите на втората снимка вдясно.

Hyundai i20 Coupe R ще е допълнена с нова версия скоростна кутия DOG BOX с максимална скорост 174 km/h, променено окачване и нова марка гуми от Корейския производител Hankook competition. Участниците ще разполагат с две смеси гуми от модела Ventus Z205, които ще могат да избират според спецификата на трасетата.

Освен младият пилот Симеон Симеонов, който стартира кариерата си на рали пилот в шампионата само на 16 години, зрителите ще имат уникалната възможност да видят и други нови млади участници, които ще започнат развитието си като рали пилоти в Hyundai Racing Trophy. В регламента на състезанията тази година е включен и power stage, като последната скоростна отсечка от всяко рали ще дава допълнителни бонус точки към актива на този който я спечели.

За първите трима във всяко рали ще има награди – по 5 гуми за първо място, по 3 за второ и по 2 за трето. За шампиона ще има специална награда – едно безплатно рали в първенството през 2018 г. с Hyundai i20 R.