Начало Рали Обявиха програмата на рали Твърдица-Елена

Обявиха програмата на рали Твърдица-Елена

62
0

12-ото издание на рали Твърдица-Елена ще се състои на 15, 16 и 17 юли, съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб Евроком рали тим, общините на град Твърдица и град Елена.

Надпреварата ще бъде трети кръг от шампионата на БФАС. Дължината на ралито е 295 км, от които 130 км са състезателни и са разделени на 11 скоростни отсечки. На 15 юли, петък, от 21.00 часа на площад „Свобода“ в Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка. 

В събота, 16 юли, предстои административен и технически преглед. Ралито ще стартира в 16:20 часа с преминаването на скоростните етапи Твърдица (20 км) и Боров дол (7 км), след които следват етапите Детелината 3 и 4. В неделя, 17 юли, на пилотите предстои да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. 

Скоростният етап 5 е Чумерна, следван от Буйновци (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци. Следват две преминавания на новия за ралито етап Яковци, разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на град Елена.

След това екипажите ще преминат отсечката Елена-Твърдица – 29 км и така нареченият Power stage – етап Предела – 24 км.Сред новостите в Твърдица-Елена са три специални етапа в рамките на град Твърдица.

С надпреварата ще се отбележи 1 година от смъртта на варненския пилот Тодор Славов, който загина на 28 юни точно в това състезание след тежка катастрофа.