Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обвиненията срещу Хорнер са за сексуален тормоз, опитал да уреди случая с...

Обвиненията срещу Хорнер са за сексуален тормоз, опитал да уреди случая с £650 000

4496
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

Обвиненията срещу Кристиан Хорнер, по които се води разследване от компанията Ред Бул, са за сексуален тормоз. Информацията е на нидерландския вестник „Де Телграаф“ – единият от първоначалните източници, разпространили информацията за самата проверка.

Материалът на изданието се основава на видени от автора му Ерик ван Харен съобщения в WhatsApp чат между Хорнер и служителката, която впоследствие е подала оплакването. То е постъпило в Ред Бул през декември 2023 г. Съобщенията със сексуален характер от страна на шефа на екипа от Милтън Кийнс били изпращани „редовно“ и в продължение на „значителен период от време“.

Хорнер бил уведомен, че срещу него ще се проведе разследване, на 2 февруари тази година. На 3 февруари неговите адвокати предложили случаят да бъде уреден с обезщетение от £650 000. Служителката обаче явно е отхвърлила офертата, тъй като разследването не е прекратено

Това е първата конкретна информация, която се появява във връзка с разследването срещу Кристиан Хорнер. За него се разбра на 5 февруари като формулировката бе „непристойно поведение“. Това може да включва различни простъпки. Имаше предположения както за такива от сексуален характер, така и за агресивен стил на управление. Втората теза бе лансирана основно в британската преса. Немският таблоид „Билд“ написа, че става дума за непристойни снимки.

Служителката, която се оплакала от поведението на Хорнер, запазила WhatsApp съобщенията. Те са предоставени от нейния адвокат на разследващите

Междувременно 50-годишният английски мениджър вчера бе главно действащо лице по време на представянето на новия Ред Бул RB20 и церемонията, с която тимът от Милтън Кийнс стартира състезателната 2024 година. Той бе категоричен, че напълно съдейства на разследването, но работата му си върви нормално. На журналистите бе забранено да задават въпроси относно скандала. Затова вместо конкретни питания имаше заобиколни такива дали има напрежение в отбора, разсейване и т.н.

Разследването може да продължи до началото на сезона във Формула 1. Тазгодишният световен шампионат ще стартира с Гран при на Бахрейн на 2 март. Докато бъдат оповестени резултатите от проверката, Хорнер ще продължи да изпълнява задълженията си. Той категорично е отказал да подаде оставка, когато му е било предложено в началото на разследването.