Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха датата, на която ще излезе филма за F1 с Брад Пит

Обявиха датата, на която ще излезе филма за F1 с Брад Пит

1579
0
филма за F1 с Брад Пит
снимка, Спас Генев

Вече е ясна датата, на която ще излезе дългоочаквания филм за F1 с участието на Брад Пит. Продукцията ще започне да разпространява в кината и в IMAX от Warner Bros. Pictures на международно ниво на 25 юни 2025 г. Премиерата на филма в Северна Америка ще бъде два дни по-късно.

Филмът e създаден в сътрудничество с F1. Режисьор е Джоузеф Косински, известен с работата си по филма „Топ Гън: Маверик“. Продуценти са Джери Брукхаймър и Чад Оман. Двамата са работили върху създаването на „Топ Гън: Маверик“ и „Карибски пирати“. Компанията на Люис Хамилтън Dawn Apollo Films също участва в продукцията

„Глобалното разпространение на филма ще включва и IMAX кина. Кристално чистите изображения, съчетани с персонализираната геометрия на IMAX и мощното цифрово аудио, създават една уникална среда. Тя ще накара зрителите да се почувстват сякаш са вътре във филма“, се казва в изявление на F1.

Сюжетът на филма за F1 е съсредоточен около героя на Брад Пит. Той влиза в ролята на състезателния пилот Сони Хейс, който е излязъл от пенсия, за да наставлява свой по-млад съотборник Джошуа Пиърс, който е изигран от Дамсън Идрис. Двамата герои карат за измисления отбор Ейпекс Гран при. В ролята на собственик на тима влиза Хавиер Бардем.

Работата по филма стартира преди повече от година. Първите снимки бяха по време на Гран при на Великобритания. В продукцията се използва модифициран болид от F2, който има аеродинамика от клас F1. Тя е изработена от Мерцедес. За заснемането на филма, автомобилът е оборудван с малки камери с резолюция 6K, които никога досега не са били използвани във филми.

Филмовият екип посети няколко състезания от сезон 2023 в F1. Тук се включват Великобритания, Унгария, Остин, Абу Даби и др.

В разгара на лятото снимките на филма за F1 бяха временно спрени заради стачката на Гилдията на телевизионните и кино актьори в САЩ. Съвсем очаквано, Брад Пит подкрепи своите колеги и се включи в стачката. По-късно снимките на продукцията продължиха, макар и без актьори.

В началото на годината снимачният екип беше на пистата в Дайтона. Там Брад Пит караше Порше 911 GT3 R за отбора на Wright Motorsports. В същото време Брукхаймър беше главен маршал на 24-часовото състезание във Флорида.

В началото на месеца снимките на филма за F1 продължиха на Силвърстоун. В социалните мрежи се появиха кадри на катастрофирал болид. После стана ясно, че инцидентът е инсцениран и че вътре автомобила е нямало пилот.