Начало Рали Очакванията в М-Спорт са внимателно преценени, заяви Уилсън

Очакванията в М-Спорт са внимателно преценени, заяви Уилсън

81
0
Мико Хирвонен

Очакванията в М-Спорт са внимателно преценени, заяви шефът на екипа Малкълм Уилсън. Отборът ще се опита да вземе победа през новия сезон в световния рали шампионат, след като не успя да го стори през 2013-та, залагайки на комбинация от опит, младост и огромен потенциал в лицата на Мико Хирвонен, Елфин Еванс и Роберт Кубица.

Ясно е, че ще ми хареса да спечелим, но трябва да сме реалисти – коментира Уилсън. – Не сме заводски тим, всичко в момента е дело на М-Спорт. Би било невероятно, ако отново успеем да вземем втората позиция при пилотите. Мико може да го стори и се надявам да си върне навиците максимално бързо. Не искам Елфин да се мъчи да кара със скорост, с която се постигат победи, а да се учи. Що се отнася до Роберт, то от видяното смятам, че той ще е в позиция да се бори на някои от асфалтовите надпревари, където вече е участвал. Те са по-късно през сезона. Аз лично съм просто щастлив, че го привлякохме в отбора си, защото е страхотен талант с невероятна страст и отдаденост.

Кубица кара със Ситроен през миналата година и обмисляше няколко опции за продължаване на кариерата си. В крайна сметка избра М-Спорт, като това бе одобрено и от Маркус Грьонхолм, който кара за тима през 2006-2007 г.:

Екипът е чудесен. Не ги познавах, когато отидох там. Различни са от останалите, тъй като дори като заводски тим не бяха като Пежо например – Малкълм има собствен отбор, а Форд му даваха бюджета. Затова бях малко уплашен (какво ме чака). Но всичко се оказа перфектно. Хората там работят на 100%, няма от какво да се оплачеш. Изкарах си страхотно. Да, сега имат по-малък бюджет, но колата все още е страхотна и няма да има грижи за Кубица.

Хирвонен пък изкара две трудни години в Ситроен преди да се прибере „у дома”. Той сподели, че идването отново в М-Спорт за него е връщане при приятели.

Говорите си за неща, които сте обсъждали преди три години, смеете се, а това е прекрасно. Хората в Ситроен са страхотни, но има голяма разлика в това да говориш на английски – атмосферата е по-непринудена. Знам, че нямаме средства за всичко, но всички ще дадат 110% от себе си – това е важно – каза Мико.

Уилсън допълни, че не оказва никакъв натиск върху него – всичко, което иска, е пилотът да се забавлява.

Резултатите ще дойдат, ако няма напрежение. Това е възможност за него да възстанови кариерата си. А ако ние като отбор свършим добра работа, кой знае какво би било бъдещето ни? – риторично попита шефът на М-Спорт.