Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Одобриха разширението на Мерцедес в Бракли въпреки недоволството на местни бизнеси

Одобриха разширението на Мерцедес в Бракли въпреки недоволството на местни бизнеси

885
0
Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Общинският съвет на Западен Нортхамптъншир, в който влиза и Бракли, одобри проекта на Мерцедес за разширение базата на екипа от Формула 1, включително спорната част за нов вход към централата. Използването на една определена улица – Сейнт Джеймс Роуд – предизвика недоволството на няколко компании, намиращи се там. Те заявиха, че не са били запознати с проекта, както и че преустройството ще навреди на работата им. От Мерцедес обясниха, че са провели необходимите консултации и е имало период за обществено обсъждане.

Местната община взе решението вчера на свое заседание, след което отбеляза, че проектът на Мерцедес ще има „значителен принос за повишено икономическо развитие на региона“. Компаниите по Сейнт Джеймс Роуд обаче продължават да недоволстват

„Ние смятаме, че бяхме напълно игнорирани по време на планирането. Не вярваме, че от Мерцедес са представили достатъчно подробна информация, за да се оправдае използването на Сейнт Джеймс Роуд. Няма съществена причина освен да се подобри пейзажът за техните служители. А самото количество на техния трафик неминуемо ще предизвика задръствания и прекъсвания в работата ни. Вероятно ще загубим служители, ако това се случи“, твърди мениджър на компания от района.

На заседанието на общинския съвет в сряда въпросът отново е бил обсъден. Отговарящият за развитието на кампуса мениджър на Мерцедес Йън Смит е обяснил, че са били разгледани всички възможни опции. Оптималната е била потокът служители да бъде разделен между сегашната улица за достъп – „Лауда Драйв“ – и вече прословутия Сейнт Джеймс Роуд. От съвета са поискали плановете за паркинг и движение да бъдат дискутирани още веднъж с местните бизнеси преди подаването на окончателните документи.

Плановете на Мерцедес за разширение възлизат на 70 милиона паунда (почти $90 млнФормула 1, F1

 

Те включват нови сгради, сред които такива за почивка, ресторанти и други. Целта е цялостно подобрение на работната среда. Шефът на Мерцедес в Гран при Тото Волф обясни, че промените се налагат заради увеличения брой на хората, работещи в Бракли.