Начало MotoGP News Официално: Ямаха потвърди привличането на Ринс

Официално: Ямаха потвърди привличането на Ринс

409
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка LCR

Ямаха потвърди привличането на Алекс Ринс. Испанецът напуска екипа на LCR Хонда и ще се присъедини към редиците на марката от Ивата през 2024 г. Ринс идва на мястото на напускащия Франко Морбидели.

Ринс е един от най-популярните пилоти в MotoGP. Испанецът направи дебюта си в най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм през 2017 г. с тима на Сузука. Преди това той се представи много силно в по-малките класове Moto3 и Moto2.

Ринс остана в Сузуки до оттеглянето на марката в края на миналата година. 27-годишният състезател записа пет победи с марката от Хамамацу и повече от 15 подиума.

Тази година Ринс кара за LCR Хонда. Испанецът имаше много силно начал на сезона. Ринс финишира втори в спринта в Остин и спечели основното състезание на американското трасе. Така той донесе първи успех за Хонда от края на сезон 2021.

За съжаление, той не успя да пренесе доброто си представяне в следващите стартове. Ринс претърпя тежка катастрофа по време на спринта в Италия, след която получи фрактура на единия глезен. Испанецът претърпя две операции и в момента продължава възстановяването си. Все още не се знае кога точно той ще се върне на пистата

Слуховете за Ринс и Ямаха се появиха още преди началото на лятната пауза в MotoGP. Говореше се, че той не е никак доволен от отношението на Хонда към него. В крайна сметка Лучо Чекинело потвърди, че има голяма вероятност Ринс да напусне неговия отбор в края на годината.

По-рано днес Ямаха обяви, че се разделя с Франко Морбидели. Италианецът приключва взаимоотношенията си с марката от Ивата след Гран при на Валенсия. Тази новина отвори широко вратата за Ринс. Един час по-късно стана ясно, че шесткратният победител е подписал с Ямаха и ще си партнира с Фабио Куартараро.

„Радваме се, че Алекс се присъединява към състава на Ямаха и го приветстваме с добре дошъл в нашия отбор в MotoGP“, сподели Лин Джарвис.

„Очакваме Ринс да бъде голяма придобивка за екипа. Той има богат опит като пилот от MotoGP и е известен като природен талант и многократен победител в състезания в клас MotoGP. Той вече има опит с двама други производители на MotoGP и е карал мотори с подобни характеристики на YZR-M1. Това ще му помогне да се адаптира бързо към нашия мотор. Победата му на пистата в Остин по-рано тази година подчертава неговата скорост, глад и решителност да успее.“

„Алекс отсъства от падока на MotoGP заради контузията, която получи в Муджело. Ние обаче сме уверени, че той ще бъде напълно възстановен и готов за сезон 2024. Наистина очакваме с нетърпение да работим с него. Вярваме, че той ще си сътрудничи добре с Фабио и ще подобри цялостното представяне на екипа на Ямаха“, добави управляващият директор на Ямаха.