Начало Moto News Официално: Довициозо ще кара догодина за Tech-3-Yamaha

Официално: Довициозо ще кара догодина за Tech-3-Yamaha

37
0
Довициозо,Хонда,Ямаха

От новия сезон Андреа Довициозо ще кара за екипа на Tech-3-Yamaha. Това бе обявено официално от отбора днес. Това е първата смяна на производител за младия италианец, който от първия си пълен сезон през 2002 г. кара за Хонда. Най-големите му успехи, световен шампион през 2004 г. в клас до 125 куб. см. и двете титли (2006 и 2007 г.) в клас до 250 куб. см. също бяха постигнати с Хонда. До момента 25-годишният италианец има една победа в MotoGP, през 2009 г. на Донинагтън.

От екипа на Tech 3 не са обявили какъв е срока на договора на италианеца. Кал Кръчлоу е сигурен за следващия сезон, а Брадли Смит ще се качи в MotoGP през 2013 г. И тъй като Довициозо не виждал повече никаква переспектива при Хонда, решил да продължи кариерата си в Ямаха.

„Много съм щастлив от договора с Tech 3″, заяви Довициозо. „Трябва специално да благодаря на Ерв Поншарал за възможността. Доволен съм, че ще бъда част от този отбор и съотборник с Кал. Това е ново предизвикателство за мен. Знам, че това ще ме мотивира и ще ми достави голямо удоволствие. Ще се стремя да постигна колкото се може по-добро класиране през следващата година.“

Мястото в отбора на Tech 3 бе едно от най-желаните сред пилотите в MotoGP. Много състезатели бяха спрягани за кандидати там, но сега нещата вече са ясни. За тим шефът Поншарал също бе радостно решаването на пилотския въпрос.

„Радвам се, че ангажираме пилот от калибъра на Андреа, който реши за в бъдеще да кара за Ямаха и нашия екип“, заяви Поншарал. „Той без съмнение е един от най-бързите пилоти, който редовно е показвал, че може да се бори за местата на подиума. Имаме големи очаквания за следващата година. Сигурен съм, че Андреа и Кал ще са една от най-силните двойки в шампионата. Двамата ще покажат пълния потенциал на Ямаха.“