Начало Рали Ожие се откъсна напред преди последния ден

Ожие се откъсна напред преди последния ден

36
0

Себастиен Ожие се откъсна пред конкурентите си във втория ден на рали Великобритания, последен кръг от първенството във WRC. Преди финалния 3-и ден пилотът на Фолксваген има 35.7 сек аванс пред Крис Мийк със Ситроен DS3 след 15 изминати отсечки. Французинът, който още в Австралия си осигури предсрочно 3-ата поредна титла, водеше с 13.5 сек първия етап, но в 9-те отсечки в събота наложи страхотно темпо.

Така Мийк разбра, че победата е нереалистична цел и се задоволи с 2-ото място. Британецът има реалния шанс да го заеме и след края на надпреварата, след като е с почти 25 сек пред Андреас Микелсен с другия заводски Фолксваген, останал в битката за челните позиции. Той беше най-бърз в 14-ата отсечка на тъмно, въпреки че фаровете му повече сочеха към дърветата в гората, отколкото към пътя. Третия пилот на немския тим Яри-Мати Латвала излетя още във 2-ата отсечка. Той отпадна и след това започна 2-ия ден по системата „Рали 2“, но този път счупи задвижващ вал и отпадна окончателно от сметките.

Напред се придвижи От Танак от М-Спорт с Форд Фиеста, който излезе 4-и след проблемите на съперниците, но изоставането му е 2:41.1 мин. Следват пилотите на Хюндай Дани Сордо и Хейдън Падън. Последният получи леки повреди по колата си след удар с Мартин Прокоп на път към поредната отсечка. Все пак той продължи и се движи 6-и в общото подреждане. Местният герой Елфин Еванс направи силно завръщане след спуканата гума в петък и след края на 2-ия ден е 7-и, на повече от минута пред Мадс Остберг със Ситроен DS3.