Начало Рали Ожие доближи Нювил след победа във Великобритания

Ожие доближи Нювил след победа във Великобритания

41
0

Шампионът Себастиен Ожие спечели рали Великобритания и доближи Тиери Нювил на едва 7 точки в борбата за титлата 2 кръга преди края на сезона в WRC.

Пилотът на М-Спорт води здрава битка с Яри-Мати Латвала с Тойота в последния ден от надпреварата по трасетата в Уелс, като в крайна сметка я спечели с аванс от 10.6 сек.

Три отсечки преди финала Латвала бе излязъл начело след силна атака, но в последните етапи Ожие си върна лидерството.

Във финалния градски етап, който се забави с близо 2 часа заради инцидент между двама мотористи, той беше по-бърз от Яри-Мати със 7.5 сек. Трети остана Есапека Лапи също с Тойота.

Нювил, който се състезава с Хюндай, завърши 5-и, като в последния ден изпревари съотборниците си Андреас Микелсен и Хейдън Падън, както и Мадс Остберг със Ситроен. Те заеха местата от 6-о до 8-о, а 4-и се нареди Крейг Брийн със Ситроен.

Победителят от последните 3 кръга От Танак с Тойота отпадна вчера след повреда, а днес продължи по системата Рали 2 и взе 4 точки за 2-ото си място в специалната 20-а отсечка. Той вече изостава на 31 точки от Нювил.

„Беше много тежка битка, заяви Ожие след финала. – От бе толкова напред, след това дойдоха проблемите му. После Яри-Мати беше много силен. Не мислех, че можем да извоюваме победата в отсечките в горите, но накрая на асфалт, която настилка харесвам, успяхме.“