Начало Рали Ожие начело в рали Каталуня преди последния ден

Ожие начело в рали Каталуня преди последния ден

34
0

Себастиен Ожие излезе начело в рали Каталуня след края на 3-ия предпоследен ден от надпреварата. Пилотът на Фолксваген има аванс от 5.8 сек пред местния любимец Дани Сордо с Хюндай. Испанецът започна дена със 17 секунди преднина спрямо Ожие, но французинът започна постепенно да я топи и след 14-ия пробег излезе начело с 1.7 сек.

В последната 15-а отсечка за деня Ожие я увеличи още, но всичко предстои да се решава в последния ден. Сордо ще бъде максимално амбициран да спечели у дома, докато за Ожие и второ място ще означава 4-а поредна титла 2 кръга преди края на сезона. Дани се оплака от недозавиване и бе много разочарован, че е загубил лидерството.

До 11-ата отсечка на 3-а позиция се движеше Андреас Микелсен също с Фолксваген, но в 12-ата катастрофира и отпадна. Той удари бариера в един бърз десен завой, след което се преобърна с висока скорост и разби колата си. Норвежецът и неговият навигатор Андерс Яегер се отърваха невредими след инцидента.

Така на трето място излезе Тиери Нювил с Хюндай, който обаче е на повече от минута от водача и имаше трудности с управлението на автомобила си. Той дори направи промени в настройките в следобедния сервиз, но след това се върна към старите си реглажи, при които имаше постоянно недозавиване.

На 16 сек след него е Хейдън Падън с Хюндай, следван от наваксващия голямо изоставане от първия ден Крис Мийк със Ситроен DS3. И днес британецът имаше трудности, като спука гума и се завъртя на 360 градуса. Зад него е Мадс Отсберг от М-Спорт в Форд Фиеста, който има близо 2 минути аванс пред От Танак с Форд Фиеста, но от екипа на DMACK.