Начало Рали Ожие начело в рали Мексико

Ожие начело в рали Мексико

30
0
рали Мексико,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие води с малко над 2 секунди на Себастиен Льоб след първите 10 етапа на рали Мексико. Младата надежда на Ситроен приключи начело вчерашния първи ден на надпреварата (втори кръг от световния рали шампионат), след като бе пръв в 4 от шестте макадамови скоростни отсечки.

Битката между мен и Себастиен бе оспорвана през цялото време, но той ще има шанс да ме задмине – призна той, тъй като тръгва пръв в днешните етапи и на практика чисти пътя на съперниците, стартиращи след него.

Французинът избегна наказание, след като в средата на петъчния ден зави наляво към сервизния парк вместо да тръгне в противоположната посока за прегрупиране. По-младият Себ обясни, че е сбъркал и е направил обратен завой в момента, когато е осъзнал пропуска си и стюардите не го санкционираха.

Льоб пък е победител в последните четири издания на рали Мексико, а и остана доволен, че няма да чисти пътя на противниците си. За разлика от него пилотът на Форд Мико Хирвонен (трети в подреждането) призна, че е водил непрекъсната борба, за да остане в надпреварата.

Шефът на Ситроен Спорт Оливие Кенел пък отбеляза скоростта на Ожие и страхотното му представяне не само в Мексико, но и в Швеция.

Знам, че е млад, но нямаше да е в официалния тим, ако не бе достатъчно добър. Той е изумителен – допълни Кенел.