Начало Рали Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Каталуня

Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Каталуня

46
0

Себастиен Ожие беше най-бърз на шейкдауна на испанското рали Каталуня. Французинът завърши 2.97-километровата комбинирана отсечка на асфалт и макадам за 2:13.9 минути със своя Фолксваген Поло, като изпревари Дани Сордо от Хюндай с 0.1 сек. Той обаче заяви, че реално погледнато не е бил най-бързият пилот на трасето.

„Ако трябва да бъда честен за шейкдауна, моето време беше по-добро само защото не намалявах особено скоростта при завоите, каза Ожие, който този уикенд може да вземе 4-а поредна титла в WRC – Дани също беше много бърз, но в крайна сметка този резултат не влияе на състезанието.”

„Очаквах настилката да е много по-кална след като в сряда валя цял ден, но всъщност не беше толкова зле, обясни от своя страна Сордо. – Сцеплението ставаше все по-добро. Шейкдаунът беше само за забавление, защото не научихме нищо от него“.

Съотборникът на Ожие във Фолксваген Андреас Микелсен беше трети, а От Танак С Форд Фиеста RS и Крис Мийк със Ситроен DS3 са с еднакви времена на 4-ата позиция. Яри-Мати Латвала с третия заводски Фолксваген е 6-и. Първата отсечка е тази вечер от 19:06 часа българско време по улиците на Барселона.