Начало Рали Ожие с 10,5 сек аванс пред Льоб в Мексико

Ожие с 10,5 сек аванс пред Льоб в Мексико

36
0
Себастиен Ожие

10,5 секунди бе авансът на Себастиен Ожие пред Себастиен Льоб в края на втория ден от рали Мексико, като двамата пилоти на Ситроен оставиха на повече от минута и половина зад себе си съперниците от Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала (съответно трети и четвърти в подреждането). Повечето разлики бяха наистина сериозни още от петък, което бе предпоставка за запазване на позициите в класирането.

Младият французин пък за втори път се размина със санкция, след като стюардите наново разгледаха случая с грешката му от петък. Тогава Ожие зави към сервизния парк вместо да отиде за прегрупиране. В светлината на новопоявили се факти това се върна при управляващите надпреварата, но решението остана непроменено. Така по-малкият Себ е на път към трета победа във WRC, ако удържи натиска на именития си колега в последните 62 скоростни километра.

Льоб свали малко повече от секунда от преднината на Ожие вечерта (разликата бе прескочила 11 сек), но така и не успя да се приближи повече до съперника си. В 17-ия етап той и загуби време, когато ръчната спирачка не работеше и блокира.

Хирвонен и Латвала имаха грижи със спукани гуми през съботния ден, но темпото им от началото на надпреварата бе далеч от това на Ситроен-ите. Мико все пак бе доволен от автомобила си спрямо петък, когато се бореше просто, за да остане в надпреварата. Подобрението дойде с някои промени в настройките на задната част на колата.

Латвала пък успя дори да спечели етап.

Това е напредък, след като миналата година не взехме и една отсечка тук – обясни той. – Концентрирахме се върху това да караме в коловозите и проработи. Скоростта ни ми подсказва, че автомобилът ни е на същото ниво като Ситроен-ите.