Начало Рали Ожие се надява на първа победа в Аржентина

Ожие се надява на първа победа в Аржентина

23
0

Шампионът Себастиен Ожие от екипа на М-Спорт с Форд Фиеста се надява да вземе първа победа в рали Аржентина. Състезанието, което е 5-и кръг от шампионата на WRC, ще се състои идния уикенд. Досега Ожие има 7 участия в Аржентина, като в тях е записал три 2-и места и четири 3-и. По думите на Ожие чакълът, който очаква пилотите в предстоящата надпревара, ще бъде напълно различен спрямо този, на който караха пилотите в Мексико.

„Рали Аржентина е единственото състезание, което аз и Жулиен Инграсиа (неговия навигатор) не сме печелили още, каза французинът. – Всяка година идваме с амбицията да си осигурим победата за първи път. И през този сезон намеренията ни не са по-различни. Искаме да спечелим, но няма да бъде лесно. Ще трябва да караме първи по трасетата в откриващия ден, което си има своите предизвикателства.

Настилката там е като никоя друга, на която сме били досег тази година. Тя е макадам, но той е напълно различен тип спрямо това, което имахме в Мексико. Трасетата в Аржентина са много по-меки и песъчливи, но на места са доста грапави. Това означава, че да спечелиш, трябва винаги да правиш компромис между скорост и издръжливост. Имах 2 дни тестове по развитието на колата в Португалия и всичко се развива в правилната посока.“

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви, че е горд от постигнатото досега през сезона, като отборът има подиум от всяко едно състезание. Той иска тази серия да продължи и в следващите надпревари, като разкри, че тимът се е готвил много сериозно за предстоящото изпитание в Аржентина.

„Това е състезание, което Себастиен и Жулиен, не са печелили, коментира Уилсън. – Те искат да променят това и зависи от нас да им дадем възможно най-добрите средства да го сторят. От Танак нямаше много късмет досега в Аржентина, но не мисля, че това ще му попречи да се завърне в надпревара на чакъл, която да му върне увереността. Елфин Еванс пък винаги се е представял добре в Аржентина.“