Начало Рали Ожие ще прави тестове с Форд Фиеста тази седмица

Ожие ще прави тестове с Форд Фиеста тази седмица

23
0

Шампионът в WRC Себастиен Ожие ще направи първи тестове с Форд Фиеста RS за екипа на M-Sport през тази седмица. Първенецът за последните 4 сезона остана без отбор за 2017 г., след като Фолксваген обяви оттеглянето си от спорта. По информация на Аутоспорт това ще се случи в Уелс в базата на тима в Грейстоук форест, Къмбрия.

Шефът на M-Sport Малкълм Уилсън е много амбициран да привлече Ожие, като последният и без това няма много възможности за 2017 г. Веднъж вече босът пропусна тази възможност през 2011 г., когато Ожие предпочете да подпише с Фолксваген, с който спечели и титлите от 2013 до 2016 г.

Ожие пропусна галата на WRC в понеделник в Сидни, за да лети за Европа, за да работи по осигуряването си на място за в шампионата за 2017 г. Самият Ожие заяви, че иска да тества всяка една от 4-те коли за следващия сезон – Хюндай, Форд Фиеста, Ситроен и Тойота, но неговите опции остават ограничени.

От екипа на Ситроен, с който Ожие се раздели преди 5 години, не са склонни да позволят това при положение, че нямат договор с пилота. Мишел Нандан от Хюндай заяви, че не би било честно към пилотите, с които вече имат договор, да дадат на Ожие титулярно място.

Очаква се французинът да направи изпитания за Тойота, но според спекулациите, преговорите между пилота и шеф на тима Томи Макинен са се проточили. Източници, близки до Яри-Мати Латвала, твърдят, че финландецът вече има предложение от Тойота. Себастиен не изключва и възможността през следващия сезон да не се състезава в шампионата, но вероятността за това била малка.