Начало Рали Ожие излезе начело в рали Италия

Ожие излезе начело в рали Италия

52
0

Шампионът Себастиан Ожие с Фолксваген Поло излезе начело в рали Италия след 17-ата отсечка. Състезанието е 6-и кръг от WRC. Французинът се възползва от грешка на досегашния лидер Хейдън Падън с Хюндай i20 и пое водачеството. Новозеландецът се завъртя във въпросната отсечка. „На един десен завой, който водеше към обратен такъв, изтървах задницата на колата и се завъртях на самата фиба, обясни Падън. – Това не беше голям проблем, но двигателят не искаше да се стартира отново веднага и загубихме 10 секунди. После решихме да караме по-полека, за да запазим колата. Настилката е много груба, за да натискаме.”

Падън изостава на 12,6 сек зад Ожие и ще му бъде много трудно да си върне лидерството. Движещият се на 3-а позиция до тази отсечка От Танак от М-Спорт с Форд Фиеста RS пък получи повреда в скоростната кутия. Тя блокира на 6-а предавка и това най-вероятно ще принуди естонеца да отпадне.

Така трети излезе Мадс Остберг със Ситроен DS3, който изостава на 2:27 мин от водача. Четвърти е Яри-Мати Латвала с другия Фолксваген, който се опасяваше от евентуални повреди по колата си след удар в камък, следван от Тиери Ньовил с Хюндай. Шестицата допълва Елфин Евънс с Форд Фиеста.

От надпреварата отпадна Роберт Кубица с Форд Фиеста RS след повреда в трансмисията.