Начало Рали Ожие начело след втория ден в Испания

Ожие начело след втория ден в Испания

40
0

Себастиен Ожие завърши втория ден на рали Каталуня в Испания като водач в класирането. В изключително интересна петъчна битка, в която лидерът се смени 4 пъти, французинът се оказа с 4 секунди аванс пред съотборника си Яри-Мати Латвала след общо 9 изминати отсечки.

8 от тях се проведоха за деня и бяха предимно на чакъл, като някои от тях бяха направо смесени заради многото участъци с асфалт, а само първата на асфалт. Ожие беше най-бърз само в общо 2 отсечки за деня, но поддържаше много високо константно темпо, особено в пробезите със смесена настилка, което му позволи да завърши деня като лидер.

В началните отсечки като първи по отсечките, Ожие загуби време и съответно водачеството. Поведе Роберт Кубица с Форд Фиеста RS. Полякът водеше след 3-ата и след 4-ата отсечка, но след това загуби повече от 5 минути заради спукани гуми, а начело излезе Ожие с по-малко от секунда пред Латвала. В следващата 6-а финландецът поведе пред От Танак от М-Спорт с Форд Фиеста RS.

Ожие изостана 3-и, като разликите отново бяха минимални. Класирането в топ 3 не се промени до последния 9-и пробег, в който Себастиен успя да запази много добре гумите си в асфалтовата част на последната отсечка, и атакува в чакълената, за да вземе решаващо предимство. В същото време Танак, който беше най-бърз в 3 отсечки, износи много гумите си на асфалта и нямаше скорост в последните километри и завърши деня 3-и, на 11.3 сек от Ожие.

Четвърти е Дани Сордо с Хюндай на 26.9 сек, а пети Мадс Остберг със Ситроен  DS3. Норвежецът беше №1 в 2 отсечки, на спукана гума му котсва загуба на около 30 секунди. Следват Андреас Микелсен с третия Фолксваген, Хейдън Падън с Хюндай и Крис Мийк със Ситроен DS3.