Начало Избрани Окон няма нищо против ако Алпин привлече Гасли

Окон няма нищо против ако Алпин привлече Гасли

714
0
Пиер Гасли и Естебан Окон
Пиер Гасли и Естебан Окон, снимка Ред Бул Контент Пуул

Естебан Окон няма нищо против да стане съотборник с Пиер Гасли. Противно на общоприетите мнения, пилотът на Алпин е в добри отношения със своя сънародник и с радост би работил заедно с него в отбора от Енстън.

Двамата състезатели са имали период, в който са водили голям брой оспорвани битки в картинга и малките формули. Тогава Окон и Гасли са били в обтегнати отношения и са имали конфликти както на пистата, така и извън нея.

През сезон 2017 те отново се засякоха във Формула 1. Окон беше част от тогавашния отбор на Форс Индия, докато Гасли дебютира през втората половина на кампанията за тима на Торо Росо/Алфа Таури. С течение на годините двамата състезатели най-вероятно са забравили всички предишни кавги и разногласия.

След новината за преминаването на Алонсо в Астън Мартин Окон заяви, че би предпочел да бъде съотборник с Мик Шумахер. Бъдещето на германеца в Хаас изглежда все по-несигурно. Също така се говори, че той може да приключи взаимоотношенията с Ферари. Един от вариантите е 23-годишният състезател да премине в бившия отбор на Рено.

От друга страна изглежда, че Гасли ще заеме овакантеното място от Алонсо. Французинът има договор с Ред Бул до края на сезон 2023, но според д-р Марко, той може да бъде освободен предсрочно ако се постигне съгласие между двата екипа. 

„Няма да има толкова голямо значение кой ще бъде от другата страна на гаража на Алпин. По-важно е аз да направлявам отбора по най-добрия възможен начин и да развивам автомобила“, сподели Окон.

„Да, определено трябва да има някакво уважение между двамата пилоти, както и добра атмосфера. Според мен това е изключително важно.“

„С Пиер сме в добри отношения. Нямаме никакви проблеми помежду си и много се уважаваме.“

„Сигурен съм, че Алпин ще направи най-добрия възможен избор и ще можем да се състезаваме един срещу друг“, допълни Естебан Окон.

Противно на казаното от Окон, бившият пилот от F1 Пол ди Реста не вярва, че двамата стари съперници няма да възродят своя конфликт.

„Честно казано не мисля, че Окон се разбира отлично с досегашните си съотборници“, каза британецът.

„Чухте какво казва Фернандо по радиото. Те работят заедно на пистата, но дали го правят и извън нея? Естебан може да бъде доста труден характер. Преди години Серхио Перес също имаше проблеми и дори няколко пъти бе ударен от французина.“

„Алпин може да привлече Гасли стига Ред Бул да намери подходящ заместник. Вярвам, че изцяло френски пилотски състав би бил чудесен за отбора на Алпин.“

„В Енстън Гасли най-накрая ще може да покаже на какво е способен, без да се тревожи или постоянно да пропуска дадени автомобили пред себе си“, добави Пол ди Реста.