Начало Избрани Окон: Петото място на Ред Бул Ринг е като победа за Алпин

Окон: Петото място на Ред Бул Ринг е като победа за Алпин

725
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон завърши на пета позиция в състезанието за Голямата награда на Австрия. Това бе най-доброто класиране за пилота на Алпин от началото на сезон 2022 в F1. Постижението на френския състезател остана малко в сянка заради победата на Льоклер, драматичното отпадане на Сайнц и епичните битки на Алонсо. Надпреварата на Ред Бул Ринг бе стотната Гран при на за Окон в F1.

Състезателят на Алпин заложи на стратегия с две спирания в бокса, която го постави зад болидите на Ферари, Ред Бул и Мерцедес. Окон дори се намираше на трета позиция, но нямаше отговор на темпото на Хамилтън и Ръсел.

Благодарение на петото място на Окон и десетото на Алонсо, Алпин се изравни с тима на Макларън в класирането при конструкторите. Британският екип заема четвъртото място заради подиума на Ландо Норис в Гран при на Емилия Романя. Французинът заяви, че е почувствал петото място като победа.

„Уикендът в Австрия беше перфектен по отношение на представянето и начина, по който оптимизирахме резултата“, каза Окон.

„Петото място на Ред Бул Ринг е като победа за Алпин. Нямаше какво повече да направим по време на квалификацията, спринта и надпреварата.“

Имах някаква надежда, че ще успея да задържа Джордж [Ръсел] зад себе си. След виртуалния рестарт с кола за сигурност той беше прекалено бърз. В крайна сметка нямах възможност да се боря с него и отстъпих.“

„Все пак спечелихме ценни точки за Алпин. Вече се изравнихме с Макларън в шампионата при конструкторите.“

Окон подчерта ползата от последните актуализации на Алпин. докато. Нивото на представяне на френския тим предвещава добър резултат домашното състезание на 25-годишния състезател на Пол Рикар.

Това бе много положително. Много съм щастлив да видя, че пакетът, който донесохме на Силвърстоун, е направил тази голяма разлика. Сега наистина виждаме какъв е нашия напредък. Надявам се да направим още няколко стъпки напред в представянето си.“

Все още имаме работа, докато успемм да се противопоставим на Мерцедес. Те все още са твърде бързи. Ако Алпин може да донесе повече от тези подобрения, със сигурно ще ги взема!“

„Отборът и аз отиваме във Франция с голяма увереност. Искам да дам всичко от себе си и да зарадвам хилядните френски фенове, които ще ни подкрепят“, завърши Естебан Окон.