Начало Формула 1 Окон с нов пост… във френската жандармерия!

Окон с нов пост… във френската жандармерия!

1209
0

Националната френска жандармерия получи нови автомобили Алпин заедно с инструкции за карането им лично от Естебан Окон. Силите на реда ще работят с 26 специално подготвени Алпин A110 за поддържане на реда по пътищата на страната.

„Дадоха ми поста на главен каращ!“, пошегува се Окон в социалните мрежи

„Годината започва правилно. Честита 2022 на всички!“

Естебан държеше да уточни обаче, че това е шега и е бил зад волана на автомобила като част от промоционално събитие.

Френският пилот посочи по-рано, че се надява тимът на Алпин в F1 да отбележи сериозен напредък през новия сезон. Той се справи чудесно във вътрешноотборната битка със значително по-титулувания си съотборник Фернандо Алонсо. Представянето им в квалификациите бе абсолютно наравно – 11-11, както и това в състезанията – 9-9 в завършените и от двамата надпревари. Малко по-доброто класиране на испанеца в стартове му позволи да изпревари Окон в генералното класиране. Алонсо завърши сезон 2021 десети с актив от 81 точки, а Естебан бе 11-ти със 74.

През миналата година Естебан Окон спечели първа победа във Формула 1 и това бе подобаващо отбелязано в родината му в края на годината

Във Франция празнуваха много успешен сезон 2021 в автомобилния спорт. Освен успеха на Окон в Унгария Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа спечелиха осма WRC титла. Фабио Куартараро пък надделя в MotoGP.