Начало Рали Ола Флоен отново ще е навигатор на Андреас Микелсен

Ола Флоен отново ще е навигатор на Андреас Микелсен

39
0
Андреас Микелсен,Ола Флоен

Ола Флоен отново ще е навигатор на Андреас Микелсен от рали Италия/Сардиния в началото на юни. Двамата заедно спечелиха двете си титли в IRC (Intercontinental Rally Challenge) през 2011 и 2012 г.

Раздялата на Микелсен и Мико Маркула е по взаимно съгласие. Най-добрите им резултати в световния шампионат са подиум в Швеция (второ място) и две четвърти места (в Португалия и Аржентина).

Радваме се да приветстваме Ола отново във Фолксваген. Не сме забравили неговия професионализъм и приятелско отношение. Целият екип ще го приветства топло. Пилотът може и трябва да взима сам решение с кого иска да е в екип. Взаимното разбирателство в колата е от жизненоважно значение за успеха в световния рали шампионат и поради това ние напълно подкрепяме Микелсен. Искаме да благодарим на Мико за работата му с Андреас – коментира спортният директор на Фолксваген Йост Капито.

Микелсен заяви, че Маркула е страхотен навигатор, допринесъл неимоверно за подобряване на бележките му посредством идеите си, както и че му е помогнал много да се развие като пилот:

Благодаря му за професионализма, уменията и упоритата работа. С Мико обаче сме много различни хора. Характерите ни са толкова противоположни, че не успяхме да изградим наистина близки лични взаимоотношения. Ола е първият ми копилот и е бил непрекъснато до мен, още откакто бях на 16 години. И двамата се развихме много през тези седем години, но в края на 2012-та почувствах, че е правилният момент за промяна. Сега смятам, че е време да го приветствам обратно.

Флоен сподели от своя страна, че се гордее отново да е в екип с Микелсен и Фолксваген. Маркула пък бе категоричен, че се гордее с постигнатото през последните две години и с това, че собствените му стандарти са станали по-сериозни като следствие от състезанията на най-високо ниво.

Уважавам решението на Андреас и разбирам, че иска да опита нещо различно. Желая му всичко най-хубаво в бъдеще. Бих искал да изкажа и най-искрените си благодарности на целия тим на Фолксваген и фантастичните хора там. Всеки момент с тях бе удоволствие за мен! – допълни Мико.