Начало Рали Opel ADAM започва защитата на титлата си във FIA ERC Junior

Opel ADAM започва защитата на титлата си във FIA ERC Junior

53
0

Стартът на сезона за шампионата 2016 FIA ERC Junior ще се състои на трасето на рали Ирландия от 7 до 9 април, след като веднъж бе отложен. Първата надпревара трябваше да е в началото на февруари в Латвия (рали Лиепайа), но не се състоя заради лоши климатични условия.

Opel Motorsport влиза в новия сезон с големи очаквания, като ще защитава титлата си. Миналата година Емил Бергквист и Мариян Грийбел финишираха с двойна победа с ADAM R2 ралито на асфалт в столицата на Северна Ирландия Белфаст. Пилотите на Opel Мариян Грийбел (на 26 години, от Ханвайлер), Юлиус Танерт (на 25 години, от Цвикау) и Крис Инграм (на 21 години, от Манчестър) отново са се устремили към финиш на подиума този сезон.

„Трудните етапи по тесните и изключително бързи асфалтови пътища с множество възвишения и спускания не оставят никакво място за грешка. Очаквам най-голямото съперничество да дойде от моите съотборници,” заяви класиралият се на второ място миналата година Грийбел, който се състезава за първи път със своя нов навигатор Пирмин Винклхофер (на 20 години, от Покинг, Германия).

Както Грийбел, така и Юлиус Танерт се състезава за отбора на ADAC Opel Rallye Junior. Победител в ADAC Opel Rallye Cup 2015, Танерт сега ще участва в първото си ERC като пилот на Opel. “С нетърпение очаквам това и се чувствам много добре подготвен,” заяви Танерт, който ще се състезава с редовния си навигатор Дженифър Тийлен (на 31 години, от Люксембург). “Искам да се представя добре по бързите асфалтови пътищя в Северна Ирландия и да се боря за първото място във FIA ERC Junior.”

Новият за Opel пилот Крис Инграм няма търпение да дочака първото си състезание с навигатор Катрин Бекер (на 35 години, от Шлиц) до себе си. “Пистата в Ирландия е легендарно рали с някои от най-добрите етапи в Европа и с фантастична атмосфера. Миналата година пилотите на Opel и аз наистина се борихме с нея. А сега, тази година аз самият съм в този невероятен ADAM R2,” каза Инграм, който ще се състезава под флага на Opel Rallye Junior.

Борбата на рали Ирландия е по-трудно от всякога тази година: двайсет и шест автомобила R2 от категория RC4, включително осем отбора, регистрирани във FIA ERC Junior и тринайсет в ERC3, ще атакуват изключително трудните асфалтови етапи съставляващи над 210 километра. Осем автомобила Opel ADAM R2 ще се състезават на Рали Ирландия. Допълнително към тримата заводски пилоти, Пол Лукаш Пиениачек, ирландецът Келъм Дивайн, както и по-младите Матиас Адиелсон (Швеция), Робърт Дагън и Арън Уиндъс (и двамата от Великобритания) подкрепяни от Vauxhall ще бъдат зад волана на една от рали машините със 190 к.с.

Излъчване на рали Ирландия по телевизията:

петък, 8 април

 

 

23:05

Eurosport

Акценти от ден 1

събота, 9 април

 

 

06:00

Eurosport 2

Акценти от ден 1

09:30

Eurosport 2

Акценти от ден 1

23:15

Eurosport

Акценти от ден 2

неделя, 10 април

 

 

01:00

Eurosport 2

Акценти от ден 2

06:30

Eurosport 2

Акценти от ден 2

понеделник, 11 април

 

 

00:00

Eurosport

Акценти от ден 1 и 2

02:30

Eurosport 2

Акценти от ден 1 и 2

вторник, 12 април

 

 

23:00

Eurosport

ERC отвътре – The Magazine