Начало WRC News Опел може да се включи в WRC

Опел може да се включи в WRC

161
0

Опел може да се върне в Световния рали шампионат от 2020 г. Това обаче зависи и от това дали немският автомобилен производител покаже добри финансови резултати през следващите години.

Марката наскоро беше закупена от PSA, като целта на изпълнителния директор на групата е загубите в последно време да се превърнат в печалба за само две години.

Според главния изпълнителен директор на PSA Карлос Таварес, ако Опел успее да постигне тези цели, то в компанията ще получат зелена светлина да създадат автомобил за WRC.

„Опел, като един от всичките брандове на PSA групата, ще получи възможността да разполага с моторспорт програма в момента, в който заздрави икономиката си, каза Таварес. – В момента присъствието на Опел в моторние спортове е доста малко.

Имаме Adam R2, но това е ограничен едномарков шампионат, който не ни струва никакви средства. Сега приоритетът на Опел е да оцелее. Това е ключовият фактор. И в момента, в който Опел постигне добре резултати до 2020, то тогава ще можем да говорим отново.”

Немският производител не е взимал значително участие в WRC след програмата си с Кадет GSI, с който участва през в периода 1988-1990 г.