Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оперативният директор на Мерцедес: F1 W14 направи 100 км филмов ден без...

Оперативният директор на Мерцедес: F1 W14 направи 100 км филмов ден без никакви проблеми

2209
0
Джордж Ръсел, Мерцедес F1 W14, Силвърстоун
снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес съобщи, че не е имал никакви проблеми по време на филмовия ден с новия F1 W14, проведен ден след официалното представяне на болида на осемкратните световни шампиони за 2023 г. За шейкдауна на колата, който бе веднага след презентацията, се говори, че е имало грижи със задвижващата система. Смята се, че са се появили проблеми със запалването. Те обаче били отстраними, а самият агрегат бил изпратен в Бриксуърт за поправка.

Мерцедес проведе филмовия си ден на мокра писта. Сутринта колата кара Джордж Ръсел, а следобед зад волана бе Люис Хамилтън. Общо двамата направиха 100 км с F1 W14 на Силвърстоун

„Направихме солиден старт с F1 W14“, обобщи оперативният директор Андрю Шовлин.

„Условията не бяха особено добри за снимане или каране, но покрихме разрешените 100 км без никакви проблеми. И двамата пилоти дадоха обратна информация относно първите си впечатления от колата. В Бахрейн условията ще са много различни в сравнение със студената и мокра Силвърстоун, но всичко изглежда работи добре. Надявам се другата седмица да нямаме грижи и да използваме максимално трите дни на теста.“

Ръсел коментира, че за него е страхотно да е обратно на писта с F1 W14

„Беше много студено и хлъзгаво, но автомобилът вървеше гладко. Направихме цялата дистанция, която е разрешена. Наясно сме, че предсезонният тест в Бахрейн ще е първото реално изпитание за болида. Засега колата изглежда страхотно на трасе, а усещането зад волана е добро“, каза още той.

Хамилтън също сподели, че е страхотно да покара новия болид на Мерцедес.

„Излизането на писта е момент, който се очаква със страхотно вълнение от хората във фабриката – те се трудиха изключително упорито. Невероятно съм благодарен за всички вложени в колата усилия. Денят премина гладко. Изпълнихме си програмата и открихме някои полезни неща. Чувствах се сравнително удобно в автомобила и се вълнувам преди теста в Бахрейн“, добави седемкратният световен шампион.