Начало Рали Опитът от Полша ще ни помогне във Финландия, убеден е Мийк

Опитът от Полша ще ни помогне във Финландия, убеден е Мийк

35
0
Крис Мийк

Крис Мийк води сериозна битка в рали Полша, но надделя над неприятностите и финишира в състезанието. Седмата позиция не бе най-доброто, на което бе способен, но се примири след поредицата проблеми, които имаше. Освен това натрупа ценен опит с оглед на следващите надпревари в календара.

Британският пилот излезе трети в началото на състезанието, но загуби почти три минути, след като спука гума. Това го върна 11-ти в подреждането, но той се бори здраво и си върна няколко позиции до финала.

Беше интересна надпревара по отношение на опита. Бяхме сред първите в колоната. За съжаление някои от етапите не се получиха съвсем добре за нас, като в една от дългите отсечки спукахме гума. Седма позиция не е лош резултат, като се има предвид, че бях едва 11-ти, но все пак можеше да е значително по-добро представяне. Въпреки това съм доволен от свършеното. Събрахме много данни, които ще ни помогнат да се подготвим за следващия кръг във Финландия – коментира Мийк.

Себастиен Шардоне се върна в състезанието по правилата на Рали 2. Основната му цел бе да придобие колкото се може повече опит.

Първоначално трябваше да се адаптирам към високата средна скорост на отсечките в Полша. Необходимо бе първо да придобия увереност с доста меки настройки. Постепенно вдигнахме темпото. Беше чудесно изживяване, сдобихме се с добър опит. Това бе второто ни рали със Ситроен DS3 R5 и нямахме никакви технически проблеми – заяви французинът.