Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оплакванията срещу увеличаването на състезанията в F1 не са правилни, смята Тод

Оплакванията срещу увеличаването на състезанията в F1 не са правилни, смята Тод

1729
0
Жан Тод
Жан Тод, снимка: ФИА

Оплакванията на хората във Формула 1 срещу увеличаването на състезанията в календара не са правилни. Това смята президентът на ФИА Жан Тод.

През тази година надпреварите ще са рекордните 22 с влизането на Нидерландия и Виетнам. За следващите шампионати те може да достигнат 25. Очаква се в списъка да влязат още Саудитска Арабия и Маями.

Според мнозина бройката ще стане твърде голяма и отборите трудно ще успеят да смогват с натоварванията. Тод обаче смята, че хората, ангажирани с F1, не трябва да се оплакват.

„Мисля, че ще бъде дълъг процес, преди да се доближим до 25 състезания, каза Тод. – В момента трябва да се концентрираме върху 22, колкото имаме. Може би аз имам различна гледна точка върху нещата.

Смятам, че всички ние в F1 сме толкова благословени да бъдем в свят, в който обичаме това, което правим. Имаме страстта. Привилегировани сме. Който е част от Формула 1, е привилегирован. И не трябва да се оплакваме.

Разбира се, имаме и някои задължения. Когато бях шеф на Ферари, работех по 18 часа 6 или 7 дни в седмицата. Имах страстта да го правя и исках резултат. Ако имате семейство, хората в него ще разберат това.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter