Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определено боли да си толкова близо и да изтървеш подиум, призна Пиастри

Определено боли да си толкова близо и да изтървеш подиум, призна Пиастри

903
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри; снимка: Пирели

Оскар Пиастри искрено страдаше, че изтърва подиум в домашната за тима си Макларън Гран при на Великобритания. Австралиецът стартира страхотно и дори атакува Макс Верстапен, след като Ландо Норис го изпревари след изгасването на светофарите. Не успя да мине пред пилота на Ред Бул, но поддържаше темпото в първите обиколка. По-късно излизането на кола за сигурност се случи в неподходящ за него момент и в крайна сметка той финишира четвърти.

„Да, определено боли да си толкова близо и да изтървеш подиум. Всичко изглеждаше толкова добре. Свършихме чудесна работа, откъснахме се от колите зад нас и накрая се оказахме на секунда по-далеч, когато излезе сейфти кара. Малко боли, но иначе съм безкрайно радостен, че изпитвам разочарование от четвърто място. Напълно различно е в сравнение с началото на сезона“, сподели Пиастри

„В началото бях доста развълнуван при потеглянето. Казах си: „Добре, направих най-добрия старт от всички“. Трябваше да намеря къде да отида. Мястото не ми стигна, но за мен по-вълнуващото бе, че успях да се задържа близо до Верстапен за няколко обиколки. И след това не бе неописуемо по-бърз от нас. Да сме реално вторият по бързина тим на пистата бе нещо, което надмина всичките ни очаквания.“

„Тепърва ще има нови неща. Другия състезателен уикенд и аз ще съм с новото предно крило, което Ландо вече получи. Ще има още някое и друго обновление. Прекрасно е да знаем, че можем да водим битка и ще имаме още подобрения. Очевидно е, че последните новости са огромна стъпка напред по отношение на скоростта в един бърз тур. Но по отношение на състезателното темпо имаме огромен скок. Преди надпреварата бях може би малко предпазлив, но всъщност бяхме по-силни, отколкото в Австрия и това е супер вълнуващо“, заключи Пиастри.

Четвъртото място от Силвърстоун е най-доброто класиране на Пиастри в състезание от Формула 1 досега. Австралиецът дебютира този сезон в Гран при с тима на Макларън. В десетте надпревари досега той има едно отпадане и три класирания в точките.