Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Умерен оптимизъм в Мерцедес преди Спа, Ред Бул отбелязва в Белгия 50...

Умерен оптимизъм в Мерцедес преди Спа, Ред Бул отбелязва в Белгия 50 Гран при с Хонда

1908
0
Мерцедес, Спа, Спа-Франкоршамп, Гран при на Белгия
снимка: Мерцедес

Умерен оптимизъм изрази шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф преди Гран при на Белгия, с която се подновява световният шампионат през сезон 2021. Екипът от Бракли води в генералното класиране при отборите с аванс от 12 точки пред Ред Бул. Преднината на Люис Хамилтън спрямо Макс Верстапен е 8 точки.

„Това определено е един от най-напрегнатите F1 сезони, които помня. Битката изобщо не е приключила и след няколко седмици извън пистата наистина се вълнуваме да се върнем на работа. Ваканцията обаче е изключително важна за целия отбор. Това е възможност за почивка и безценно презареждане, особено когато предстои толкова натоварена втора половина от сезона и такава битка. Всички сме състезатели в сърцата си и затова, колкото и да се наслаждавахме на заслужената почивка, нямаме търпение да се върнем към онова, което обичаме: надпреварите.“

„Идваме на Спа-Франкоршамп в добра позиция. Водим и в двата шампионата, усещането за W12 е, че е в по-добра форма. Въведените на Силвърстоун новости се представиха окуражаващо в Унгария. Но знаем, че ни предстои дълъг път и още много неща могат да се случат“, обясни шефът на Мерцедес в F1

„Спа е писта, която всички познаваме и обичаме, една от истинските F1 класики със завои, превърнали се в икони, дълги секции на пълна газ и прекрасни гледки. Трасето е огромно предизвикателство и за пилоти, и за автомобили. Това е най-дългата обиколка от всички през сезона. Времето е прочуто с това колко е променливо и винаги ни поднася изненади. Гран при на Белгия винаги поднася интересни надпревари. Това е перфектната надпревара за подновяване на сезона“, заключи Волф.

Ред Бул пък ще отбележи на Спа 50 Гран при заедно с Хонда

„Взаимоотношенията ни с Хонда ставаха все по-добри от момента, в който започнахме да работим заедно в началото на 2019 г. Невероятно горди сме от досегашните ни успехи – 11 победи и 32 подиума в 49 старта. 50-ото ни състезание заедно е страхотен повод да се обърнем назад, както и да благодарим на всички в Хонда за невероятните усилия и отдаденост, които ни дадоха възможност да се борим за шампионата тази година“, заяви Кристиан Хорнер.

Тойохару Танабе добави, че Хонда нямаше дори подиум в четирите години преди да заработи с Ред Бул.

„Изминахме дълъг път и сега заедно се борим за титлата. Това се дължи на упоритата работа и отличната комуникация между всички в Хонда и Ред Бул. В навечерието на 50-ата ни обща надпревара искам да благодаря на Ред Бул за открития и честен подход и за оказаното ни доверие. От ключово значение бе и отличното сътрудничество с Торо Росо още през 2018 г., което положи основите на това партньорство“, каза още Танабе.