Начало Рали Организаторите на рали Швеция уредиха тв-отразяването на надпреварата

Организаторите на рали Швеция уредиха тв-отразяването на надпреварата

40
0
рали Швеция

Организаторите на рали Швеция осигуриха международното телевизионно отразяване на състезанието след няколко дни френетични преговори. Те все още не разполагат с достатъчно пари, за да покрият разходите, но поне постигнаха някаква договорка след провала на преговорите между ФИА и Евроспорт. Финландската компания Filmworks ще се занимава със захранването с кадри от надпреварата, както и с клиповете с най-интересните моменти.

В Швеция изпаднаха в патово положение, след като миналия петък международната федерация прекрати разговорите с Евроспорт Ивентс, които бяха кандидат за промоутър на WRC. На организаторите на отделните ралита бе разпратено писмо, в което се препоръчваше да търсят сами варианти за телевизионното отразяване на събитията си. Смята се, че успехът с втория кръг от шампионата е окуражителен знак и за останалите надпревари, тъй като ако нямаше споразумение за него, то телевизиите можеха изобщо да се откажат от първенството. При това положение работата на екипа начело с изпълнителния директор на ралито Глен Олсон може да се окаже решаваща за по-нататъшното развитие на ситуацията.

Организаторите все пак се надяват на помощ, каквато вече потърсиха от ФИА, производителите и спонсорите. Положението във WRC като цяло пък не е особено розово след фалита на North One Sport. Той доведе до прекратяване контракта на компанията като промоутър на сериите, до проблеми със занимаващата се с времеизмерването и засичането на отсечки фирма и с телевизионното отразяване на ралитата.