Начало Рали Организаторите на рали Уелс връщат класически отсечки и добавят нови в маршрута

Организаторите на рали Уелс връщат класически отсечки и добавят нови в маршрута

67
0
рали Уелс

Организаторите на рали Уелс планират надпреварата, с която през ноември ще приключи тазгодишният световен шампионат, с голяма насоченост към зрителите и тяхното удобство. Те представиха състезанието на специално събитие. Преместването в нова база в Северен Уелс бе потвърдено още през април, а сега бяха дадени повече подробности за маршрута.

Новата база на надпреварата е в Дийсайд. Ралито ще се състои от 24 скоростни отсечки. Повече от половината от тях са или напълно нови, или не са били включени в маршрута от 90-те години на ХХ век. Първите три етапа ще се състоят на тъмно.

Програмата за събота и неделя е съставена така, че достъпът на публиката до трасето да бъде максимално улеснен. Въведени са специални, „зрителски“ отсечки, за да стане публиката свидетел на битката от възможно най-близка позиция.

Напълно ревизирани са и цените на билетите, като това е сторено след сериозни проучвания нагласите на аудиторията, обяви главният изпълнителен директор на организаторите от International Motor Sports (IMS) Андрю Коу. Цената за възрастни за достъп до етапите в гората вече е 15 паунда, като еднодневен пропуск, даващ възможност за наблюдаване на повече отсечки, е само 33 британски лири. Четиридневният билет за деца на възраст от 9 до 15 години е на символичната стойност от 1 паунд, а тези до 8-годишна възраст ще бъдат допускани безплатно. Всичко това е направено с цел привличане на зрители и повишаване популярността на надпреварата. Предвидени са допълнителни събития, които ще се провеждат в течение на състезанието, да задържат интереса на малки и големи.

След сключването на споразумението ни с уелското правителство имахме три основни цели. Искахме да вдъхнем нов живот на едно от най-хубавите ралита в цял свят, да направим достоен финал на световния шампионат и да предложим на феновете неповторимо изживяване. Убеден съм, че ще се справим с всичко – коментира Коу. – Новата база в Дийсайд ни позволи да организираме едно почти напълно ново събитие, извличайки максимума от класическите отсечки в гората и въвеждането на повече зрителски етапи.