Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още проблеми за Рич Енърджи

Още проблеми за Рич Енърджи

1207
0

Основният спонсор на тима на Хаас – Рич Енърджи, още не е платил разходите по делото на ATB Sales. Това стана ясно, след като днес последната обяви, че срокът е изтекъл на 11 юли. А сумата от 35 416 паунда не е била преведена.

Компанията, която произвежда велосипедите Whyte, заведе иск в съда срещу производителя на енергийната напитка затова, че използва лого, което е изкопирано от това на ATB Sales. И в края на миналия месец бе обявено, че го печели.

Върховният съд в Лондон определи Рич Енърджи да плати на ATB Sales сумата в размер на 35 416 паунда. След като срокът не е бил спазен, от ATB обявиха, че ще бъдат принудени да предприемат действия, за да си получат сумата, която им е била присъдена.

Това може да включва молби до съда за ликвидация на Рич Енърджи и такава за обявяване в несъстоятелност на изпълнителния директор Уилям Стори.

Последният твърди, че продължава да управлява компанията и има подкрепата на всички ключови акционери. Смята се, че публикуваното в сряда вечерта съобщение за прекратяване на договора с Хаас е негово дело.

Срещу спирането на контракта се обяви група от акционери на Рич Енърджи. Нейното изявление Стори определи като опит за преврат, който се е провалил.