Начало Рали Остберг готов да се бори за подиум в Швеция

Остберг готов да се бори за подиум в Швеция

34
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг ще се състезава в поне 11 кръга от вече започналия световен рали шампионат за 2012 г. 24-годишният норвежец не участва в първата надпревара в Монте Карло, за да се подготви по-добре за снежния старт в Швеция (9-12 февруари). Миналата година пилотът се превърна в истинска сензация точно там, след като стана втори (ралито спечели Хирвонен, тогава каращ Форд).

Със сигурност не отиваме в Швеция, за да се борим за влизане в топ 10. Ще се подготвим възможно най-добре и преди това състезание ще имаме три състезания на сняг. Готови сме да водим битка за подиум, но знам, че няма да ни е по-лесно в сравнение с миналата година – сподели пилотът.

До момента Мадс участва в Маунтин Рали и Елверум в родината си. Спечели второто състезание, а през предстоящия уикенд ще кара във Финског – в същия старт ще се пусне и Мико Хирвонен, за да посвикне с управлението и поведението на Ситроен DS3 WRC на сняг.

Остберг определено е доволен, че ще се състезава през 2012 г., при това с познатия му вече тим на М-Спорт и Форд.

Трудих се страшно упорито, но наистина е трудно. За съжаление не се справих с нещата за Монте Карло, но от Швеция нататък програмата ни е на ниво. Доволен съм, че ще караме в толкова много ралита. Има известна несигурност в кои точно състезания ще участваме. Надяваме се да отидем в Нова Зеландия и добри резултати със сигурност ще помогнат за това – заяви норвежецът.

Остберг, който започна да се състезава през 2006 г., се класира шести при пилотите с 88 точки през 2011 г.