Начало Рали Остберг много доволен от първия си тест с М-Спорт

Остберг много доволен от първия си тест с М-Спорт

50
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг остана много доволен от първия си тест с Форд Фиеста RS WRC вече като пилот на М-Спорт.

Двудневните тренировки са част от подготовката на норвежеца и тима за рали Монте Карло през януари, с което започва световният шампионат за 2013 г. Това ще е първи старт за Остберг с М-Спорт. Той бе близо до базата на надпреварата във Валанс и работи върху настройките и гумите за колата си.

През първия ден тренировките се проведоха при снеговалеж. Пътищата бяха сравнително чисти, на места имаше покрити с лед участъци. През следващия ден сесията бе изцяло върху сняг. Пилотът измина около 350 км. След пауза от един ден той продължи тестовете.

Познавам автомобила, но това бе напълно ново изживяване — да имаш възможността да тестваш без ограничения и да направиш пълна програма — сподели Остберг. — Бях доволен от свършеното, но условият през първия ден бяха доста трудни. Трябваше да се кара малко по-сигурно, тъй като контролът върху колата е сложен, ако изтървеш линията.

Състезателят каза още, че е натрупал ценен опит, който без съмнение ще му помогне в Монте Карло. Евгени Новиков кара през деня, когато Остберг бе почивка, а Юхо Ханинен трябва да приключи теста.