Начало Рали Остберг отбеляза най-добър резултат със Ситроен

Остберг отбеляза най-добър резултат със Ситроен

33
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг постигна най-добрия си резултат досега със Ситроен, финиширайки втори в рали Сардиния.

Норвежкият пилот сподели след финала, че се чувства все по-уверен в автомобила си DS3 WRC.

Успяхме да поддържаме темпото на съперниците ни през цялото рали – коментира Мадс, за когото това е трети подиум в пет старта. – Второто място не бе още съвсем сигурно в началото на последния ден, но добрата стратегия с гумите (различна от тази на съперниците – Остберг бе с две софт и четири хард, докато основните му противници избраха само хард, б.а.) ни помогна да запазим това класиране. Чувствам се по-добре в DS3 WRC. Увереността ми расте и успявам да карам по-бързо без да поемам каквито и да са рискове. Трябва да продължим в същия дух, за да отбележим допълнителен прогрес. Следващата цел е да мръдна още едно място напред!

Съотборникът му Крис Мийк пък имаше за цел единствено да завърши този WRC кръг, след като изостана в началото заради технически проблем:

Ралито започна наистина добре. Имахме добро темпо, докато се появи проблемът с алтернатора. Заради него се наложи да се върнем в надпреварата по Рали 2. От събота сутринта нататък излизах пръв по отсечките. Трудно е да се чувстваш уверен в подобни условия, но бе интересно и полезно изживяване. Надявам се да успея да приложа наученото в бъдеще.

За Халид ал Касими ралито бе особено трудно. Той опита да адаптира настройките си по време на състезанието, като промените започнаха да дават резултат в събота следобед. Ал Касими специално благодари на инженерите за това, че са разбрали точно какво е необходимо, за да се почувства по-удобно в колата си.