Начало Рали Остберг: Подиумът в Швеция бе страхотен, само Ожие и Льоб бяха пред...

Остберг: Подиумът в Швеция бе страхотен, само Ожие и Льоб бяха пред мен

37
0
Йонас Андерсон,Мадс Остберг

Мадс Остберг бе изключително доволен от представянето си в Швеция, където се качи на подиума. Норвежецът финишира трети в снежната надпревара, изпреварвайки по пътя си към почетната стълбичка Яри-Мати Латвала, чийто съотборник във Фолксваген Себастиен Ожие бе недостижим във втория WRC кръг за сезон 2013 г.

След шестото ми място в рали Монте Карло при дебюта ми там, бях наистина доволен да стигна подиума в едва втория си старт с тима на М-Спорт – сподели Остберг в колонката си за crash.net. – Само двамата Себ бяха пред мен (Ожие и Льоб – б.р.), а много други добри пилоти – назад. Целта ми, разбира се, е по-висока, тъй като наистина искам да печеля победи. Но при така стеклите се обстоятелства, място на почетната стълбичка бе много добро постижение.

Пилотът на М-Спорт тръгна добре в началото преди теч на вода да принуди него и навигатора му Йонас Андерсон да тестват уменията си на механици:

– Първо се появи предупреждение за теча, след това двигателят започна да прегрява. Наложи се да спрем, за да прегледаме нещата. Успяхме да прекратим теча. После използвахме енергийните си напитки, сняг и течност за чистачките, за да презаредим охладителната система. Творчески подход, нали? Беше много стресиращо в онзи момент, но още в следващата отсечка дадохме второ време. Имахме обаче 20 секунди наказание заради закъснението на контролата – едва можех да повярвам на лошия ни късмет. Пренастроихме се изцяло и следващата цел не бе толкова трудна: да наваксаме разликата спрямо Латвала. Беше чудесна битка, а и бе наистина удовлетворяващо да го изпреварим, след което дори дръпнахме с малък аванс. В крайна сметка стратегията ни проработи според плана и бяхме на подиума в Швеция за трета поредна година, което бе страхотно.