Начало Рали Остберг притеснен от малкото километри с Фиеста RS WRC, но пък натрупа...

Остберг притеснен от малкото километри с Фиеста RS WRC, но пък натрупа опит на сняг

25
0

Мадс Остберг вече участва в две ралита на сняг този сезон и разчита това да е голямото му преимущество пред останалите участници във WRC преди първия кръг в Швеция (10-13 февруари).

През сезон 2011 Мадс Осберг ще кара Форд Фиеста RS WRC. Норвежецът обаче все още дори не се е качвал в колата, а тестът, който му предстои в Швеция в края на тази седмица, ще бъде само еднодневен. Остберг сподели, че това време няма да е достатъчно за пълното опознаване на колата. Въпреки това той разчита, че предсезонната му подготовка на сняг може в известен смисъл да компенсира липсата на километри с новата Фиеста RS WRC.

– Много от заводските пилоти са тествали колите си дълго време и това ще им даде предимство спрямо мен – заяви Остберг. – Аз обаче наскоро карах в две ралита на сняг, а това също може да е преимущество да се намери отново чувството на ритъм. Със сигурност бих искал да тествам новата кола три дни, но един ден е това, което може да се реализира и ще направим най-доброто, на което сме способни.

Двете ралита, в които Остберг участва на сняг, са кръгове от националния шампионат на родината му Норвегия. И в двете надпревари той се класира втори. Междувременно стана ясно, че тази година Остберг си е осигурил финансиране за още един кръг от WRC, което означава, че ще кара в общо 9 старта.