Начало Рали Остберг съжалява за изпуснатия шанс в Португалия най-вече заради колата

Остберг съжалява за изпуснатия шанс в Португалия най-вече заради колата

31
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг съжалява за изпуснатия шанс в рали Португалия най-вече заради факта, че неговият Форд Фиеста RS WRC работеше перфектно в надпреварата.

Норвежецът тръгна чудесно, но катастрофира още в началото на първия ден. След това трябваше да наваксва страшно много, като бе извън битката за подиума.

Автомобилът бе фантастичен през целия уикенд и можех да натискам толкова, колкото искам. Затова случилото се в петъка е жалко, тъй като определено имахме повече от добра кола. Смятам, че наистина можехме да се борим за победа – написа Мадс в колонката си за crash.net. – Темпото ни бе демонстрирано от резултата в пауърстейджа в края на надпреварата. А като се има предвид, че чистех пътя и фактът, че [Себастиен] Ожие имаше 12 коли пред себе си, не би трябвало да е възможно да дам второ време. Но го направих. Както казах в Мексико, сигурно съм най-бързият чистач в света!

Пилотът на М-Спорт сподели, че има усещане за дежа вю, тъй като чувствата му след Португалия са много подобни на тези след Мексико: има много положителни неща, които да извлече от представянето си, но резултатът не е такъв, на какъвто се надяваше.

Преди състезанието бях уверен, тъй като това е една от любимите ми надпревари в календара. Трудно рали е, но е и истинско удоволствие за каране – продължи пилотът. – Атмосферата е невероятна, страшно много хора гледат и са страшно ентусиазирани, като освен това подкрепят всички. Чувствах се наистина удобно в автомобила си и бях уверен относно шансовете ни за уикенда. Бях сигурен, че подиум е напълно постижима цел. И в края на втората отсечка бяхме първи. Имахме достатъчно скорост, а автомобилът бе абсолютно перфектен. И дойде третият етап. За съжаление тогава нещата се объркаха. Предполагам, че чух бележката погрешно. Прегледахме онборд записите, но точно в този момент толкова много камъчета удрят колата, че е невъзможно да се разбере какво казва Йонас (Андерсон – навигаторът му). Това може да обясни случилото се! Каквато и да е причината, крайният резултат беше излитане от трасето и се преобърнахме няколко пъти. За щастие Йонас ми отговори, когато го попитах дали е добре, а това бе най-важното в онзи момент. След това се върнахме по Рали 2 и знаех, че имаме шанс да се върнем в точките. Целта ми бе девето място. Знам, че звучи амбициозно и че трябваше да карам наистина здраво. Поглеждайки назад, в момента съм много доволен от представянето ни и мисля, че свършихме фантастична работа, като се има предвид позицията ни на пътя.

В крайна сметка Остберг се справи и дори бе осми на финала. Това го убеди повече от всичко друго, че има темпо да се бори и за крайния успех в рали:

– Победата може да дойде в Аржентина – още едно състезание с впечатляващи етапи и огромно количество зрители… и наистина прекрасни пържоли! Справихме се добре там миналата година и взехме подиум (трето място). Целта ми ще е поне да повторя това постижение. В същото време много ми се иска да съм най-бърз от всички в Аржентина. Точките също са важни и ще се постарая да взема колкото се може повече. Знам, че надеждите ми в шампионата претърпяха някои удари напоследък, но пък целта ми този сезон никога не е била да гоня титлата – допълни Остберг.