Начало Рали Остберг се цели в победа в рали Швеция

Остберг се цели в победа в рали Швеция

42
0
Мадс Остберг

Норвежецът Мадс Остберг е един от обещаващите таланти в световния рали шампионат. Той направи голямо впечатление през 2012 г., когато стана първият пилот с частен автомобил, спечели победа във WRC. През настоящия сезон 25-годишният състезател вече е част от екипа на М-Спорт и целите му определено са още по-високи.

Първото рали за сезона (Монте Карло) обаче бе невероятно изпитание за Остберг, което той преодоля с немалка доза късмет.

Беше най-сложната надпревара, в която съм участвал – призна той в интервю за Максрали. – Беше напълно ново рали за мен, а при условията, които изпитахме там, трябваше да използваме много енергия само за да се задържим на пътя. Смятам, че в крайна сметка се справих добре. Ако не беше загубата на време през първия ден, можех да се боря с Яри-Мати [Латвала] и Мико [Хирвонен]. Накрая ударихме стена. Със сигурност научихме много и догодина ще съм в далеч по-добра позиция за битка там.

След състезанието Мадс изкара почти цяла седмица в леглото си, тъй като се разболя. Сега е напълно възстановен и провежда тренировки с М-Спорт за рали Швеция. А след два подиума в тази надпревара, сега ще гони най-високото стъпало на почетната стълбичка:

– Целта ни е да спечелим. Просто е. Освен това обичам да правя шоу на снега, когато има много зрители. Така че целта ни за сезона е да започнем да побеждаваме, а лично аз искам да се справя по-добре в сравнение с миналата година. Класирах се четвърти при пилотите през 2012-а и затова сега желанието ми е подиумът.