Начало Рали Остберг в тима на М-спорт Стобарт Форд WRT

Остберг в тима на М-спорт Стобарт Форд WRT

30
0

Вторият тим на М-спорт във WRC от сезон 2011 е с ново име.

През 2010 г. той бе известен като Стобарт М-спорт Форд Рали Тийм. Сега е внесена малка промяна – М-спорт Стобарт Форд Уърлд Рали Тийм, като отборът отново е регистриран и ще взима точки за конструкторския шампионат.

Допълнително са внесени и още изменения. За първия кръг от календара – рали Швеция, като пилот на първия автомобил на тима Форд Фиеста RS WRC е вписано името на норвежеца Мадс Осберг. Втората кола ще се кара от неговия сънародник Хенинг Солберг. Екипът ще има и трети пилот – Матьо Уилсън, но британецът не е номиниран като пилот, който ще събира точки за конструкторския шампионат за отбора.

Първоначално бе планирано Мадс Остберг да кара за клиентския тим на Адапта WRT, но впоследствие бе решено да се състезава за екипа на Малкълм Уилсън.

Да започна с рали Швеция 2011 е чудесно – коментира Остберг. – Моят навигатор Йонас е швед, а тази страна е втората ми родина. Тук семейството ми има лятна вила, освен това участвах в първото си рали за младежи в Швеция. Спечелих първото си рали в Швеция. Карах първото си WRC отново в Швеция, спечелих първия си специален етап от WRC в Швеция. В такъв случай кое може да е по-добро от това да започна кариерата си във Форд и първото си рали като номиниран за спечелване на точки при конструкторите пилот в Швеция? Радвам се да бъда част от М-спорт Стобарт Форд Уърлд Рали Тийм и съм много щастлив, че мой съотборници да са Хенинг Солберг и Матьо Уилсън.