Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Хаас обясниха защо са предпочели Грожан пред Хюлкенберг

От Хаас обясниха защо са предпочели Грожан пред Хюлкенберг

1876
0
Ромен Грожан, Гюнтер Щайнер
снимка: Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер обясни защо в тима са предпочели да запазят Ромен Грожан и за следващия сезон. Днес американският тим обяви официално, че французинът и Кевин Магнусен остават титуляри в тима и през 2020 г. Доскоро се смяташе, че фаворит за мястото на Грожан е Нико Хюлкенберг.

Според Щайнер обаче причината за недоброто представяне на тима през тази година не е в пилотите, а в колата, която е много непостоянна в представянето си и не работи добре с гумите на Пирели. Затова и в Хаас са решили да не сменят състезателите.

„Беше трудно решение, защото и двамата (Грожан и Хюлкенберг) са много добри пилоти, обясни Щайнер.

– Надявам се Нико да остане във Формула 1. Харесвам го и той е добър състезател. Но в крайна сметка решихме да останем с Ромен и догодина. Грожан е част от тима от 4 години, като ние знаем силните и слабите му страни. А и Ромен познава екипа много добре.

Основната причина да запазим пилотите ни е, че колата този сезон не се представя така, както ние искаме. А това в крайна сметка няма нищо общо с пилотите, които имаме. Проблемът е в болида и сме наясно с това.“

В тази връзка Щайнер не е сигурен, че смяната на пилотите би помогнала на тима да направи по-добра кола за следващия сезон. А и един нов пилот няма да знае от къде в тима са започнали да работят по сегашната кола. Гюнтер каза също така, че двамата със собственика на тима Джийн Хаас са били много единни в решението си да запазят Магнусен и Грожан.