Начало MotoGP News Oтборът на Валентино Роси официално представи моторите си в клас MotoGP

Oтборът на Валентино Роси официално представи моторите си в клас MotoGP

514
0
VR46 Дукати
VR46 Дукати, снимка Racesport.nl

Oтборът на Валентино Роси (VR46) представи моторите си за сезон 2022 в MotoGP. Това се случи в историческия театър „Росини“, разположен в италианския град Пезаро. Тимът на седемкратния световен шампион е готов да започне първия си сезон в кралския клас, използвайки мотори на Дукати. Пилотите на екипа са Лука Марини и Марко Безеки.

След като оставиха положителни впечатления на тестовете в Малайзия и Индонезия, Марини и Безеки са развълнувани да започнат новия сезон, карайки жълто-черните машини на Дукати.

„Изминахме дълъг път, започвайки от клас Moto3. Готови сме да стартираме в MotoGP с отбора VR46. Разполагаме с млади и талантливи пилоти. Знам, че те ще дадат 100 % от себе си. Това е затварянето на един кръг както за мен, така и за всички хора, които работиха върху проекта през последните няколко години. В същото време това е страхотен дебют и началото на нова глава от тази красива история на MotoGP. Тук сме благодарение на подкрепата на всички наши партньори. Най-вече благодаря на основния ни спонсор Mooney“, сподели собственикът на VR46 Дукати Валентино Роси. 

„Наближаваме началото на един много важен сезон. Очакванията към нас са големи. Съвсем скоро започва първото състезание в Катар. Всеки един от нашите пилоти трябва да си постави някаква цел. Нека започнем с Лука- той вече има една година опит в MotoGP и ще кара заводски подготвен мотор Десмоседичи GP22. От другата страна Марко е дебютант и има реална възможност да се бори за титлата „Новобранец на годината.“ Той има огромен потенциал, но ще изпитва затруднения, защото ще се състезава срещу много бързи и стабилни състезатели, които също са преминали през по-малките класове“, заяви мениджърът на отбора Пабло Нието.

„До нас ще бъде Дукати, с които започнахме изграждането на прекрасни взаимоотношения. Те ни приеха в тяхното голямо семейство. Вече започваме да си говорим на общ език. Екипажът ни има ДНК-то на VR46. Голяма част от инженерите и механиците идват от Moto2 и работят с нас от много години. Това е изключителна възможност за израстване на много от нашите момчета, което ме кара да се гордея с тях.“

„Сезон 2022 ще бъде много важен за мен и целия отбор на Mooney VR46 Дукати. Започнах да се запознавам с новия мотоциклет Дукати Десмоседичи GP22 и да разбирам потенциала му по време на зимните тестове. Останах с положителни впечатления. Целта ми е да намеря място в челната петица и винаги да завършвам в топ 10. Бих искал да се кача на подиума. Знам, че това е амбициозна цел, но въпреки това вярва в моя екипаж. Атмосферата в отбора е страхотна. Прекарах си невероятно и много се забавлявах. Освен това много ми харесват цветовете на мотора, които винаги са били такива, каквито са на VR46“, каза Лука Марини.

Лука Марини
Лука Марини, снимка Racesport.nl

„Катар е само на един дъх разстояние. Трябва да се науча да се справям с положителното напрежение. Определено чакането беше твърде дълго. Доволен съм от протичането на тестовете. Имам още много работа. Досега съм направил само една пълна състезателна симулация. Първото състезание ще бъде голямо предизвикателство за мен. Всички в екипа са сплотени. Бих искал да се боря за титлата „Новобранец на годината.“ Излизането на пистата с този мотор е изключително специален момент за мен. Машината носи цветовете на Валентино и семейството на VR46, както и италианският дух на Mooney и Дукати“, коментира Марко Безеки.

Марко Безеки, снимка Racesport.nl