Начало Рали Отборът поставил различни цели пред Райконен и Ожие

Отборът поставил различни цели пред Райконен и Ожие

29
0

Различни са поставените пред пилотите на Citroen Junior Team задачи за сезон 2010, обясни шефът на отбора Беноа Ножие.

През тази година в Б-отбора на Ситроен в световния рали шампионат титулярни пилоти са Себастиен Ожие и Кими Райконен с навигатори съответно Жулиен Инграсиа и Кай Линдстрьом. През 2008 г. французинът спечели титлата в J-WRC (Junior WRC – поддържаща категория на световния рали шампионат, където участват пилоти до 28-годишна възраст). За сметка на това Кими Райконен, който е световен шампион във Формула 1, има много по-малък опит в ралитата и това ще е неговата дебютна година във WRC. По тази причина шефът на отбора Беноа Ножие е поставил пред двамата коренно различни задачи.

Надяваме се, че Себастиен ще започне новия сезон по начина, по който завърши 2009 г., със същата всеотдайност, сериозна работа и бързина – обясни Ножие. – Така погледнато, той трябва да бъде в позиция да приключва ралитата на подиума. Последните няколко стъпки винаги са най-трудните, които трябва да извървиш – и това е факт, с който и той и ние сме наясно. Независимо от всичко обаче това е целта, която ние трябва да му внушим да преследва през настоящия сезон.”

По отношение на Кими Райконен шефът на Junior Citroen Team сподели:

„Що се отнася до Кими, очевидно е, че той тепърва започва. Така, че неговата задача е просто да напредва с изминаването на всяко рали. Сега Кими предприема първите си стъпки в рали спорта и го очакват доста трудности, с които трябва да се пребори. Но неговият природен талант зад волана е добре известен.”